Social Icons

Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου 2015

"Ζουν ανάμεσά μας",(They Live 1988). Μια συμβολική ταινία, με ισχυρά μηνύματα!


Το «Ζουν ανάμεσά μας» είναι μια ταινία επιστημονικής φαντασίας από την δεκαετία του ογδόντα που εμφανίζει εξωγήινους, ένα παλαιστή του WWF και ένα σωρό γυαλιά ηλίου. Τι να μην μου αρέσει; Ενώ, εκ πρώτης όψεως, η ταινία φαίνεται να είναι ένα μάτσο ανοησίες, το «Ζουν ανάμεσά μας » επικοινωνεί πραγματικά ένα ισχυρό μήνυμα για την ελίτ και η χρήση των μέσων μαζικής ενημέρωσης για να ελέγχει τις μάζες.

Είναι η ταινία που περιγράφει αυτό που λέμε Ιλλουμινάτι; Αυτό το άρθρο εξετάζει το βαθύτερο και συναρπαστικό νόημα της περίεργης ταινίας του Τζών Κάρπεντερ (John Carpenter) , «Ζουν ανάμεσά μας».





Βλέποντας το «Ζουν ανάμεσά μας» ζούμε μία αντικρουόμενη εμπειρία. Είναι ένας περίεργος συνδυασμός με μηνύματα που άνοίγουν τα μάτια μας, με ανιαρή δράση, ισχυρά κοινωνικά σχόλια με B-movie ειδικά εφέ του 1950 και πιασάρικη σάτιρα με περίεργες ατάκες. Συνεχώς κάνει τους θεατές να ταλαντεύονται μεταξύ του "Πω πω, ήταν ιδιοφυΐα!» και του «Πω πω, ήταν κακής ποιότητος!", Είναι δύσκολο να αξιολογήσεις σωστά την ταινία από κινηματογραφικό άποψη. Ωστόσο, από την άποψη του "μηνύματος" , το «Ζουν ανάμεσά μας» είναι χρυσός. 

Βασισμένο στο διήγημα του Ray Νέλσον “Eight O’Clock in the Morning”, η ταινία είναι μία από εκείνες τις σπάνιες ανατρεπτικές ιστορίες που αναγκάζει τους θεατές να αμφισβητήσουν τον κόσμο που ζουν και το περιβάλλον τους. Διότι, παρά το γεγονός ότι η ταινία περιγράφει μακάβριους εξωγήινους, επικοινωνεί αλήθειες για τους θεατές που αναφέρθηκε μόνο σε υπαινιγμούς στις άλλες ταινίες. Στην πραγματικότητα, όποιοι μπούν βαθύτερα στην ιστορία, θα μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχει ίσως περισσότερη "επιστήμη" από ότι "φαντασία" στην ιστορία του «Ζουν ανάμεσά μας» ... ειδικά όταν κάποιος έχει τα "γυαλιά ηλίου με τα οποία βλέπει την αλήθεια".


Add To Facebook Add To Twitter Add To Yahoo

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου